• Play-Offs: HCAW – Amsterdam Pirates

    In de Play-Offs, de halve finales in de strijd om het landskampioenschap nemen de honkballers van HCAW het op tegen Amsterdam Pirates. In de Wild Card Bottom Series, die dit weekeinde gespeeld werden, hadden de Amsterdammers het niet makkelijk tegen DSS/Kinheim, de nummer zes van de ranglijst. Toch werd de Best-of-Three serie tussen beide ploegen in Amsterdams voordeel beslist: 2-1 in wedstrijden. Donderdagavond trok DSS/Kinheim het openingsduel van de serie naar zich toe: 3-4. Zaterdag hadden de Amsterdammers, in Haarlem, een verlenging nodig om een derde wedstrijd af te dwingen: 4-5 (tien innings). De derde ontmoeting tussen beide ploegen bleef zondagmiddag lang spannend. In de achtste slagbeurt scoorden de Amsterdammers (naar wat later bleek) de beslissende twee punten:  6-4.

    Zelf verloor HCAW de Wild Card Top Series, die ook dit weekeinde plaatsvonden, met 2-0 (in wedstrijden) van Curaçao Neptunus. In Rotterdam werd er donderdagavond met 5-0 verloren. Zaterdag moest de winst, in eigen huis ook aan Curaçao Neptunus worden gelaten:  4-8.

    De Play-Offs gaan aanstaande donderdag, 31 augustus, van start. HCAW start deze Best-of-Five serie, dan met een thuiswedstrijd, aanvang: 19.30 uur. Zaterdag wordt er dan in Amsterdam, op het (Ome) Loek Loevendie Ballpark gespeeld. Zondag treffen beide ploegen elkaar dan weer in de Bussumse Rob Hoffmann Vallei. Beide wedstrijden in het weekeinde beginnen om 14.00 uur. Indien nodig krijgt de serie in het weekeinde van 9 en 10 september dan een vervolg.

    In de andere halve finale neemt Curaçao Neptunus het op tegen de winnaar van de Wild Card Bottom Series tussen RCH-Pinguïns en Twins Oosterhout. Op het moment van het schrijven van dit bericht is de stand in die serie in evenwicht: 1-1. De allesbeslissende wedstrijd in deze serie werd zondag afgelast en is opnieuw vastgesteld voor maandagavond, 28 augustus, in Heemstede.