• KNBSB Awards voor HCAW’ers Huijer, Selassa & Cornelissen

  Rondom Game 1 en Game 2 van de Lucky Day Holland Series is een aantal spelers uit de Lucky Day Honkbal Hoofdklasse in het zonnetje gezet voor hun prestaties in het afgelopen seizoen. Bovendien werden de prijzen voor de grootste talenten uitgereikt.

  In Rotterdam gingen er op zaterdag twee prijzen naar Marnix Ruben van Twins Oosterhout. De snelle Ruben voerde de Hoofdklasse aan met liefst 39 gestolen honken en ontving daarom de KNBSB Award voor de Meeste Gestolen Honken. Dat Ruben zo veel honken kon stelen dit seizoen kwam natuurlijk doordat hij erg vaak op het honk kwam en dat had hij over het algemeen volledig aan zichzelf te danken. Met 72 honkslagen in 183 slagbeurten kwam hij uit op een prachtig slaggemiddelde van .393. Goed voor het hoogste slaggemiddelde van de hele competitie en daarom ook de KNBSB Award voor Beste Slagman.

  Beste Pitcher werd ook dit jaar Lars Huijer. De werper van HCAW bleef in deze strijd Kevin Kelly van Curaçao Neptunus nipt voor. Huijer ging voor de Bussumers dit seizoen 7-1 met een ERA van 0.69 en gooide 82 keer drie slag in 78 innings. Het is het derde seizoen op rij dat Huijer is uitgeroepen tot Beste Pitcher van de Honkbal Hoofdklasse.

  HCAW, dat zich niet plaatste voor de Holland Series als titelverdediger, had naast de Beste Pitcher ook de MVP in de selectie. Met een slaggemiddelde van .347, 76 honkslagen, waaronder 5 homeruns, 41 RBI, een OBP van .409 en SLG van .543 viel die eer in 2023 ten deel aan Delano Selassa. Die zijn geweldige seizoen vorige week afsloot met een (individueel) geweldig EK Honkbal in Tsjechië.

  Op zondag ontving Denzel Richardson op zijn thuisveld op het Loek Loevendie Ballpark de KNBSB Award voor de Homerun King van de Lucky Day Honkbal Hoofdklasse. Richardson, die een dag eerder in Game 1 van de Holland Series ook al een homerun sloeg, voerde de Hoofdklasse dit seizoen aan met 8 homeruns en werd daarmee wederom de Homerun King.

  In Amsterdam werden ook de Awards voor de jeugdinternationals uitgereikt. De Guus van der Heijden Memorial Trophy voor de Meest Talentvolle Jeugdinternational onder de 23 jaar ging dit jaar naar Sem Kuijper, die met het Koninkrijksteam U23 Europees Kampioen werd deze zomer. Kuijper begon het toernooi op de bank, maar vocht zich in de basis en werd op weg naar de Europese titel met clutch hits zeer belangrijk.

  De Roel de Mon Award voor de Meest Talentvolle Pitcher ging naar lefty Maxwell Cornelissen, die op het WK U18 in Taiwan in september uitblonk met onder meer een no-hitter tegen Spanje! Zijn teamgenoot Miquel Willem, die tijdens dit WK U18 als linksvelder werd geselecteerd voor het All-World Team, werd uitgeroepen tot winnaar van de Ron Fraser Award als Meest Veelbelovende Jeugdinternational van dit jaar.

   

  Tekst: KNBSB/Seb Visser