• Honkbalschool 2023

  De negentiende editie van de HCAW/SCIMITARS Honkbalschool gaat van start op 5 november 2023 in de sporthal van HCAW.

  Voor enthousiaste jeugdhonkballers (m/v) ONDER 18 jaar is er weer de mogelijkheid om in kleine groepjes les te krijgen van zeer ervaren instructeurs die allen spelen of speelden als tophonkballer in Nederland en Scimitars U17 instructeurs.

  Het is aan te raden om ruim op tijd aan te melden om teleurstelling te voorkomen. De indeling zal in lesgroepen van maximaal 25 spelers geschieden in de op twee traningstijden:

  • 14:00 - 16:00 uur
  • 16:00 - 18:00 uur

  De indeling is in principe op leeftijd maar ook mede op basis van ervaring. Indien gewenst in verband met ver-rijders van andere verenigingen kan daar met de indeling rekening mee worden gehouden mits de leeftijden niet te ver uiteen liggen.

  De trainingsdagen zijn op de zondagen 5, 12, 19 en 26 november en op 3, 10 en 17 december 2023. Indien het weer het toelaat is er ook de mogelijkheid om buiten te trainen.

  De instructeurs geven gerichte trainingen aan de hand van een vooraf uitgewerkt trainingsschema verdeeld in de onderdelen fielden, pitchen, catchen, spelsituaties en slaan. Hierbij staat de kwaliteit voorop en wordt er gewerkt in kleine groepen per spelonderdeel per lesgroep, waarbij per instructeur niet meer dan vijf spelers worden ingedeeld. De groepen rouleren zodat per trainingsdagdeel alle aspecten aan bod komen.

  Elke gemotiveerde jeugdspeler is weer van harte uitgenodigd om zich aan te melden. Voor de jongste honkbalgroep geldt wel dat er al een aantal basisvaardigheden als vangen, gooien en kennis van spelsituaties aanwezig moet zijn, zodat de instructeurs zo goed mogelijk aan de slag kunnen. In de oudere groepen zal voortgebouwd worden op het aanwezige spelniveau.

  De kosten voor deelname bedragen EUR 150,- voor zeven trainingsdagen. Het is raadzaam, gezien de grote belangstelling, om op tijd aan te melden om teleurstelling te voorkomen. Plaatsing geschiedt op volgorde van aanmelding en betaling en vol is vol.

  Voor ouders/begeleiders is wederom ons clubhuis open tijdens en na de training en zijn de organisatoren daar aanwezig als aanspreekpunt. In de hal is enkel plek voor de instructeurs en spelers.

  Wij zien iedereen graag weer in november bij HCAW in Bussum!                                                                   

 • Inschrijven Honkbalschool

  Om in te schrijven voor de Honkbalschool moet onderstaand formulier worden ingevuld. Door op "Send" te klikken wordt de inschrijving verstuurd. Met het verzenden ga je akkoord met het verwerken van de persoonsgegevens van de deelnemer. De wijze van verwerken staat beschreven in het privacy statement van HCAW.

  De kosten voor deelname bedragen € 150,00.  Het bedrag moet worden overgemaakt op IBAN NL60 RABO 0300 3422 09 o.v.v. Honk- en Softbalschool 2023 + [voor en achternaam deelnemer]. De inschrijving is pas bevestigd als het bedrag voor de training is overgemaakt

   

 • Inschrijfformulier HCAW Honk- en softbalschool 2023

  Send