• Reserve Reserves na winst weer aan kop in de Topklasse

  Gisterenavond speelde HCAW Heren 3, beter bekend als de Reserve Reserves, hun eerste wedstrijd na de zomerstop. Omdat de tegenstander Cromtigers niet de beschikking had over een veld mét licht werd deze uitwedstrijd toch in de Rob Hoffman Vallei afgewerkt.

  Omdat door het noodweer van vorige week woensdag de eerste training letterlijk in het water was gevallen was het voor de spelers, coach én publiek even afwachten hoe de vorm van de Bussumers was. Daarbij moest met de pitching ook nog even rekening gehouden worden met de wedstrijd tegen Domstad Dodgers die voor a.s. zondag op het programma staat.

  Joey Eype startte daarom namens HCAW op de heuvel en hoewel hij de laatste jaren vooral bekend staat om zijn hoge slaggemiddelde liet hij zien dat hij het gooien zeker nog niet verleerd is. Cromtigers kwam er haast niet aan te pas en als de slagmensen geen drie slag kregen dan volgde er wel een grondbal naar een binnenvelder. En dat die binnenvelders zes weken geen bal hadden aangeraakt was niet te zien. Korte stop Laurens Dammers pakte een aantal hits weg en daar waar de ballen even niet helemaal goed naar het eerste honk werden gegooid scoopte Ronald Bouwman en daarna Tony Kreisel de ballen eenvoudig van de grond.

  Aanvallend was vooral aan het begin van de wedstrijd goed te zien dat het de Bussumers nog een beetje aan ritme ontbrak. Daarbij gooide de werper van Cromtigers ook erg veel wijd waardoor in de derde inning zelfs het eerste Bussumse punt gescoord kon worden zonder dat daar ook maar één hit voor nodig was. Drie keer vier wijd werd gevolgd door een opofferingsslag van Joey Eype die daarmee zorgde voor de 0-1.

  In de vierde inning werd deze voorsprong verdubbeld. Met twee man uit sloeg Max Jansen een honkslag door het midden waarna hij direct het tweede honk stal. Op de klap van Jay Jay Muller kon Jansen de 0-2 scoren.

  Ook in de volgende slagbeurt wisten de Bussumers de voorsprong verder uit te breiden. Eype begon met een honkslag naar het linksveld en ook hij stal meteen het tweede honk. Op een wilde worp kon hij doorlopen naar drie waarna Jeffrey Kreisel de bal hoog en ver genoeg het rechtsveld in sloeg, goed voor een opofferingsslag en het derde punt. Dexter de Weert stond na vier wijd inmiddels op het eerste honk en op de honkslag van Arjan Elshof die volgde kon hij doorstomen naar het derde honk. Op de aangooi naar drie liep Elshof handig door naar het tweede honk. Met Ronald Bouwman aan slag gooide de werper van Cromtigers eerst een wilde worp waarop De Weert kon scoren, en daarna gooide hij een bal door het midden die Bouwman ook weer door het midden terugsloeg en daarmee ook Elshof over de plaat kreeg. De stand werd daarmee 0-5.

  In de zesde inning, met twee man uit, waren het De Weert en Jeffrey Kreisel die met back-to-back doubles het publiek op de banken kreeg. Tim Elfrink sloeg daarop met een hit door het midden ook Kreisel nog binnen waardoor de stand 0-7 werd.

  In de zevende inning verving Leon Elshof Joey Eype en ook hij had weinig moeite met de slagploeg van Cromtigers. Na een veldfoutje in de negende inning redde de Assendelfters nog wel de eer, waarna de eindstand 1-7 bereikt was.

 • Klik HIER voor de wedstrijdstatistieken en HIER voor de stand en het programma.