• Heren I stunt tegen landskampioen!

  De honkballers van HCAW hebben afgelopen weekeinde tegen Curaçao Neptunus, regerend lands- en Europees kampioen, voor een ware stunt gezorgd. De Rotterdammers werden twee keer verslagen! Begon HCAW de serie donderdagavond nog met een nipte nederlaag (2-0), zowel zaterdag (8-1) als zondag (1-2) trokken de Bussumers aan het langste eind!
  Voor de laatste keer dat HCAW in één serie twee wedstrijden van de Rotterdammers wist te winnen moeten we terug naar seizoen 2004, maar liefst veertien jaar geleden! Overigens is het dit huidige seizoen nog niet eerder voorgekomen dat Curaçao Neptunus twee wedstrijden op rij verloor.

  Donderdagavond gaf HCAW de Rotterdammers al weinig ruimte. Omdat het echter niet lukte zelf te scoren had de ploeg van voormalig HCAW’er Ronald Jaarsma aan een paar kleine kansen voldoende om de wedstrijd te winnen: 2-0.
  Met twee punten in de eerste inning zette HCAW de landskampioen zaterdag direct onder druk: 2-0. Punten in de derde, vierde en zesde inning brachten uiteindelijk de 8-1 eindstand op het scorebord.

  Zondag gaven beide ploegen elkaar weinig ruimte. Twee honkslagen brachten HCAW, in de vierde inning op 0-1. Direct daarop maakten de Rotterdammers echter alweer gelijk: 1-1. Opnieuw twee rake klappen brachten HCAW een inning later opnieuw aan de leiding: 1-2. Het verdedigend sterke optreden van de Bussumers voorkwam dat de Rotterdammers in het restant van de wedstrijd opnieuw langszij kwamen. Eindstand: 1-2.

  De goede resultaten zorgen ervoor dat HCAW de derde plaats nog altijd in handen heeft. Op een afstand van vier punten worden de Bussumers nu gevolgd door het Haarlemse DSS. Op vijf punten afstand van HCAW bezet Quick Amersfoort momenteel de vijfde plaats.

  Voor HCAW staan voor komende week drie ontmoetingen met hekkensluiter Silicon Storks op het programma. Naaste concurrenten DSS en Quick Amersfoort treffen respectievelijk Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam. De Glaskoning Twins, dat is afgezakt naar de zesde plaats, moet het opnemen tegen de nummer 7, Hoofddorp Pioniers.

  HCAW en Silicon Storks treffen elkaar zowel aanstaande donderdag (aanvang 19.30 uur) als zondagmiddag (om 14.30 uur) in de Bussumse Rob Hoffmann Vallei. Zaterdag wordt er in Den Haag gespeeld. Ook dit duel begint om 14.30 uur.

 • Heren I stunt tegen landskampioen!