• Met volle winst de zomerstop in

    Voor het eerst dit seizoen hebben de honkballers van HCAW afgelopen weekeinde de volle winst behaald. De Bussumers hadden niet al te veel moeite met hekkensluiter Silicon Storks. In de eigen Rob Hoffman Vallei kende de wedstrijd donderdagavond een vroegtijdig einde. In de zevende inning werd het verschil van tien punten bereikt: 10-0. Zaterdag kwamen de Bussumers langzaam op gang. Met twee punten in de vierde inning (1-3) werd er voorzichtig afstand genomen van de ploeg uit Den Haag. Met zeven punten in de achtste inning gooide HCAW de wedstrijd definitief in het slot. Twee punten in de negende inning zorgden voor de 1-12 eindstand. Zondag kwam HCAW beter uit de startblokken Direct in de eerste inning werd er al drie keer gescoord: 3-1. In de daarop volgende slagbeurten liepen de Bussumers gestaag uit naar 13-3 (8 innings).

    Zo vlak voor de zomerstop lijkt de slagploeg van HCAW ook op stoom te komen. Waar er vooral in het begin van het seizoen weinig werd geslagen produceerden de Bussumers in de drie ontmoetingen met Storks dit weekeinde in totaal maar liefst 46 honkslagen.

    Mede vanwege de Honkbalweek Haarlem (die van 13 tot en met 22 juli plaatsvindt) ligt de competitie voor zes van de Hoofdklassers de komende drie weekeinden stil. Alleen EuropaCup-deelnemers L&D Amsterdam en Curaçao Neptunus treffen elkaar komende week nog.

    Voor HCAW staat het eerstvolgende competitieduel voor donderdag 26 juli gepland. In vier weken tijd ontmoeten de Bussumers dan achtereenvolgens DSS, L&D Amsterdam, De Glaskoning Twins en Hoofddorp Pioniers.

    In de twaalf resterende wedstrijden verdedigt HCAW een voorsprong van acht punten op alle directe concurrenten. Met 27 punten uit 30 wedstrijden delen DSS, De Glaskoning Twins en Quick Amersfoort momenteel de vierde plaats op de ranglijst.