• Jeugdinternationals Casimiri en Robberse tekenen bij Blue Jays

  Na eerder nieuws over Arij Fransen en Junior Martina is op vrijdagmiddag bekend geworden dat ook jeugdinternationals Jiorgeny Casimiri en Sem Robberse zullen beginnen aan een profloopbaan. Beide spelers zetten in Amerika een handtekening onder een contract bij de Toronto Blue Jays.
  Zowel Casimiri als Robberse maakt onderdeel uit van Team Kingdom of the Netherlands U18 en beide spelers doen het dit seizoen erg goed in de Hoofdklasse. Zo goed dat zij opvielen bij verschillende scouts van proforganisaties. De Toronto Blue Jays bleken van die organisaties het meest doortastend en trokken beide talenten aan.
  Casimiri (17) begon in 2007 in de pupillen van ADO. Via Storks en de Tsunami Baseball Acadamy kwam hij vervolgens vervolgens bij Curaçao Neptunus terecht voor wie hij in 2018 zijn Hoofdklassedebuut maakte. Sinds 2017 is hij ook één van de spelers die onderdeel uitmaakt van het CTO in Amsterdam. Inmiddels speelt de rechtshandige reliever bij HCAW en heeft hij een ERA van 0.77 in 23.1 innings en staat daarmee tweede, vlak achter Kevin Kelly (0.75).

  Robberse (17) begon op zijn zesde met honkbal bij The Red Caps in Leusden. Via UVV en Scimitars kwam hij bij HCAW terecht, waar hij vorig seizoen zeer succesvol debuteerde. In de winter maakte hij de overstap naar Quick Amersfoort waar hij uitgroeide tot de aas van de ploeg. Na negen starts staat Robberse op 6 overwinningen met een ERA van 1.83.
  Beide spelers geven in een reactie aan dat de keuze voor de Blue Jays een gevoelskeuze was: "Ik ben na de showcase in Arizona door meerdere clubs benaderd, maar de manier waarop de Blue Jays mij benaderden, gaf mij het beste gevoel. Natuurlijk heb ik informatie ingewonnen over hoe de organisatie met spelers omgaat en ik heb alleen maar goede verhalen gehoord. Daarom heb ik voor de Blue Jays gekozen.", aldus Casimiri.
  Robberse voegt toe: "Aan de gesprekken met de Blue Jays heb ik een goed gevoel overgehouden. Zij laten jonge spelers goed doorstromen. Je ziet nu ook dat ze in de Major League jonge spelers een kans durven te geven. Dat geeft mij veel vertrouwen in deze keuze."
  Voor beide spelers komt met het ondertekenen van dit contract uiteraard een droom uit. Robberse: "Als klein kind droom je ervan om in de MLB te mogen spelen en voor heel lang blijft dat een droom, maar als je dan zo’n stap kan maken om professioneel honkbal te spelen dan wordt de droom een doel en dan wil je dat doel gewoon halen."

  Ook Casimiri geeft aan dat het echte werk nu gaat beginnen: "Ik heb hard gewerkt om dit te bereiken, maar had het niet zonder de hulp en steun van mijn ouders, familie en vrienden gekund. Ik ben erg dankbaar aan al mijn coaches, trainers en teamgenoten die mij hebben geholpen. En ik voel me gezegend dat de Blue Jays voor mij hebben gekozen. Het echte werk gaat nu beginnen en ik ga 100% voor!"
  Beide spelers zullen deze maand al de overstap maken naar Amerika, waar zij in de organisatie van de Blue Jays zullen uitkomen in de Gulf Coast League in Florida op Rookie niveau. Wel krijgen zij van de Blue Jays vrijaf om met Team Kingdom of the Netherlands U18 deel te nemen aan het WK U18 dat later deze zomer in Zuid-Korea gespeeld wordt.
  Bij de Blue Jays worden Casimiri en Robberse de eerste spelers uit het Koninkrijk die op dit moment onderdeel uitmaken van de organisatie. Rick van den Hurk stond er in 2012 kortstondig onder contract voor Spring Training, maar werd nog voor de start van het seizoen als waiver geclaimd door de Indians. Ook oud-international Leon Boyd speelde in de Minor League voor de Blue Jays.

  Bron: KNBSB / Honkbalsite