• Wij gaan weer beginnen !!

  De vakanties zijn voorbij, de zomerstop achter de rug, dus komend weekend gaan alle teams weer de wei in. Nou ja, niet alle teams natuurlijk, want voor Honkbal Heren 1 zat het seizoen een paar weken geleden er al op. Door verplichtingen van de Koninkrijkteams moest de competitie van de hoofdklasse drastisch worden ingekort. De Holland Series verplaatsen naar oktober was kennelijk een te grote gok en niet in het belang van de twee teams, die daar traditiegetrouw aan deelnemen. Dus moest het belang van de overige hoofdklasseclubs wijken. De penningmeester van HCAW kan in ieder geval vast een verliespostje voor 2019 noteren.z

  Het wil niet zeggen dat er op de Rob Hoffmann niet meer van leuk honkbal te genieten valt; in tegendeel!

   Wordt HCAW landskampioen?

  Wij hebben het dan niet over de winnaar van de Holland Series, maar over de kampioen van de breedtesport. De KNBSB noemt dat de "verenigingssport" in de kennelijke veronderstelling dat er bij de verenigingen niet aan topsport wordt gedaan. De hoogste klasse binnen de breedtesport is de Topklasse en in die klasse staat ons H3-team, beter bekend als de ReserveReserves op een tweede plaats, met twee punten achterstand, maar met twee wedstrijden minder gespeeld. In pole position dus voor de eindfase van de competitie. Voornaamste concurrent is Domstad Dodgers H1, die op dit moment de eerste plaats in handen heeft.

  De ReserveReserves beginnen met drie achtereenvolgende uitwedstrijden, met op zondag 25 augustus de ontmoeting met Domstad Dodgers. De eerste thuiswedstrijd is op vrijdagavond 6 september tegen Jeka, aanvang 19:30 uur. Wij verwachten minstens zoveel HCAW-fans als bij de wedstrijden van Heren 1.

   

  Gaat Heren 2 zich handhaven in de Overgangsklasse?

  Drie jaar geleden werd de Rookie-league, met de prospects voor de hoofdklasse, samengevoegd met de overgangsklasse. Het idee daarachter was dat het niveau voor de prospects dichter bij dat van de hoofdklasse zou komen. Nu wordt de overgangsklasse in twee stappen weer teruggebracht naar acht teams. Aan het eind van dit seizoen van 16 naar 12 teams en volgend seizoen van 12 naar 8. Het ziet ernaar uit dat de teams uit de voormalige Rookie-league net zo snel weer uit de overgangsklasse verdwijnen als zij er destijds zijn ingekomen. Hoe zit het dan met het streven de prospects dichter bij het hoofdklasseniveau te brengen? Tja, dat vermeldt de historie niet. Misschien hebben de beleidsmakers bij de bond daar nog niet over nagedacht. Nu is het wel zo dat het spelniveau aan de bovenkant van de topklasse breedtesport minstens zo goed is als dat van de onderkant van de overgangsklasse, alleen wordt er in de topklasse één wedstrijd per week gespeeld. Misschien is het een goed idee om toch weer een landelijke competitie voor prospectteams op te zetten, maar dan met één wedstrijd per week. De prospects hebben dan de mogelijkheid om zowel in de topklasse als in de prospectklasse uit te komen. Het is maar een idee.

  Heren 2 is met drie overwinningen uit vier wedstrijden de strijd om de degradatie goed begonnen. Het team kan de steun van de HCAW-fans goed gebruiken en een bezoekje aan de wedstrijden is zeker de moeite waard. Er wordt goed gespeeld en wellicht zien wij enkele bekende gezichten uit de eigen opleiding volgend jaar in Heren 1 terug, want daarvoor worden die jongens samen met Scimitars immers opgeleid.

  Veel plezier bij de wedstrijden de komende maanden!!