• Reserve Reserves eenvoudig langs JEKA

  Afgelopen weekend begon op vrijdagavond met de veertiende competitiewedstrijd van het seizoen van Heren 3. Vorig weekend werd er weliswaar ook door de Reserve Reserves gespeeld, maar omdat de lichtinstallatie bij Thamen uitviel moeten de laatste drie innings van de die wedstrijd nog ergens in het toch al overvolle schema ingehaald worden.

  Vrijdag werd de wedstrijd ook vroegtijdig afgeblazen, maar omdat de oorzaak regen was en er al zeven innings gespeeld waren, kan deze wel de boeken in.

  Voor de Reserve Reserves gooide Leon Elshof een sterke wedstrijd. Hij kreeg in vijf innings slechts een punt tegen en wist de Bredaase slagploeg op slechts drie honkslagen te houden. Daarbij gooide hij vier keer drie slag en stond hij geen vrije lopen toe.

  Het enige punt dat hij tegen kreeg kwam na een foutje van het verder goed defensief spelende Bussumse veld.

  De aanval zat gisteren ook goed in elkaar en het verschil werd al vroeg in de wedstrijd gemaakt. In de eerste innings werd elke inning twee keer gescoord. In de eerste slagbeurt was het Dexter de Weert die met een homerun Joey Eype meenam over de thuisplaat. In de tweede inning opende Ronald Bouwman met een honkslag en sloeg Edwin Meijjer een tweehonkslag waarna op twee wilde worpen de punten konden worden binnengelopen. In de derde slagbeurt was een hit van Arjan Elshof gevolgd door een double van Joey Eype en een honkslag van Tim Elfrink goed voor de 6-0.

  In de vijfde inning sloeg Joey Eype met Arjan Elshof op het honk nog een homerun waarop nog ‘ns twee punten werden gescoord.

  In de zesde inning nam Eype het werpen over van Elshof. In de gelijkmakende slagbeurt mocht Eype na zijn single, double en homerun nog proberen de ‘cycle’ te completeren maar wat een triple had moeten worden werd een vangbal van de kortestop. Eerder die slagbeurt hadden Jeffrey Kreisel met een honkslag, Jay Jay Muller met vier wijd gevolgd door Arjan Elshof met een honkslag, al gezorgd voor de eindstand: 9-1.