• Umpires gezocht!

  Beste HCAW-er,

  Het seizoen 2020 is eindelijk van start! Er wordt hard getraind en de wedstrijden staan te beginnen. Maar, deze kunnen niet zonder scheidsrechters, umpires zoals we in het honkbal zeggen.

  Daarom zijn we op zoek naar spelers, ouders of andere belangstellenden die geïnteresseerd zijn in de mooie, stoere taak van UMPIRE. De umpire is misschien wel de belangrijkste persoon op het honkbal- of softbalveld, immers zonder umpire geen wedstrijd.

  Op de site van de KNBSB staat meer informatie over de verschillende niveaus en daarbij horende opleidingen voor umpire, zie; https://www.knbsb.nl/opleidingen/Opleidingen/umpire/. Leden die zich hiervoor willen aanmelden worden gecompenseerd door HCAW.

  Onze aspiranten en junioren zullen, net als andere jaren, een korte introductie “scheidsen” krijgen intern op de club. Daar zullen we snel bij jullie op terug komen. Deze korte cursus is verplicht. Als extra informatie en oefening kun je ook de volgende site gebruiken; https://www.honkbal-softbalmasterz.nl/

  Verder wordt er vanuit Scimitars, de Baseball Academy Midden Nederland die ook op het terrein van HCAW is gevestigd, binnenkort een cursus Umpire 2 gestart, in samenwerking met de bond. Exacte startdatum nog niet bekend, maar ook hier willen we belangstellenden van harte voor uitnodigen! De cursus zal in ieder geval gegeven worden op maandag, dinsdag, donderdag of vrijdag, vanaf 15.30u of 17.00u op onze vereniging aan de Zanderijweg 4-6 in Bussum.

  We willen benadrukken dat het van groot belang is dat er nieuwe umpires komen. Nogmaals, zonder umpires GEEN wedstrijd. En, vanuit de bond wordt elke club verplicht gesteld umpires op te laten leiden. Dus, een dringende oproep om je als geïnteresseerde te melden!

  Lukt het niet op vrijwillige basis dan zal de vereniging een modus moeten zoeken om het voor de leden verplicht te stellen. Maar, we verwachten veel enthousiaste spelers en andere geïnteresseerde mensen die graag hun steentje willen bijdragen! Meld je aan op; secretaris@hcaw.nl

  Namens de scheidsrechterscommissie alvast hartelijk dank! Hartelijke groet en tot op de velden!

  Michelle Kloosterman en Paula Rijpstra