• HCAW komt tekort

    In de eerste wedstrijd van de Play-Offs kwamen de honkballers van HCAW goed uit de startblokken. Hoofddorp Pioniers werd donderdagavond met 1-3 verslagen. In het weekeinde lukte het echter niet om de goede start een vervolg te geven. Zowel zaterdag (0-7) als zondag (10-5) kwamen de Bussumers tekort en werd de winst aan Hoofddorp Pioniers gelaten. Met dit resultaat zijn de kansen op plaatsing voor de Holland Series, de finale om het landskampioenschap nog niet verkeken, maar komende zes wedstrijden zullen de Bussumers wel alle zeilen moeten bijzetten.

    In een tot het einde toe spannend duel kwam HCAW, in de openingsslagbeurt, nog wel op achterstand (1-0), maar twee innings later werd er orde op zaken gesteld. Met een vrije loop, een opofferingsstootslag, drie gestolen honken en twee honkslagen werd de verdediging aardig onder druk gezet. Dat resulteerde ook nog eens in twee fouten van de thuisploeg. Dat alles leverde uiteindelijk drie Bussumse punten op: 1-3. Hoewel beide partijen in het verdere verloop van de wedstrijd nog wel kansen kregen om te scoren bleek dat uiteindelijk ook de eindstand.

    In de wedstrijd van zaterdag waren de kansen op een Bussumse zege eigenlijk al na de openingsslagbeurt verkeken. Hoofddorp Pioniers scoorde direct vier keer: 0-4. Zelf had de Bussumse ploeg de hele wedstrijd vrijwel niets in te brengen op het werpen van Chris Pfau, vorig seizoen nog HCAW’er. Uiteindelijk verloren de Bussumers zaterdag met 0-7.

    Zondagmiddag keek HCAW na drie innings opnieuw tegen een ruime achterstand aan: 6-0 Mede dankzij een driepuntenhomerun van Arthur Bonevacia vocht de ploeg, die onder leiding staat van Dè Flanegin en Rudy Dirksen, zich knap terug in de wedstrijd: 6-4. Met daarna opnieuw de honken vol hadden de Bussumers kans op meer, maar de aanval stokte en bleef die inning steken op vier punten. In de achtste slagbeurt sloeg Rodney Daal nog een solohomerun. Daarmee kon hij echter niet voorkomen dat HCAW uiteindelijk met 10-5 ten onder ging.

    Komende week staat er voor HCAW een drieluik met L&D Amsterdam op het programma. Of die serie ook daadwerkelijk gespeeld gaat worden is maar zeer de vraag. Onlangs zijn er in de selectie van de Amsterdammers namelijk twee Coronagevallen ontdekt. Op dit moment is het nog onduidelijk welke gevolgen dat heeft voor de komende serie wedstrijden. De wedstrijden tussen L&D Amsterdam en Curaçao Neptunus, die voor afgelopen zaterdag en zondag op het programma stonden zijn in ieder geval niet gespeeld. Ook het inhaalduel van morgenavond (dinsdag 15 september) is afgelast. Naar verwachting zal komende dagen meer duidelijkheid ontstaan over het verdere verloop van de Play-Offs, inclusief de serie wedstrijden tussen L&D Amsterdam en HCAW.