• Vooruitblik 2021

  Aanvang Seizoen 2021
   
  Het honkbal en softbal op HCAW gaat langzaam weer beginnen. Dit met inachtneming van alle alle richtlijnen met betrekking tot COVID van het RIVM en NOC/NSF.
   
  Jeugdtrainingen
  De jeugdtrainingen tot 18 jaar in teamverband buiten gaan langzaam weer van start binnen de richtlijnen. Welke teams waar gaan trainen wordt en is gecommuniceerd via de team-apps.In samenspraak met de beheerders van de velden is het volgende afgesproken hierover: Vuistregel is dat het te doen is qua temperatuur maar er is wel iets waardoor trainingen niet door kunnen gaan. Als het gevroren heeft en de velden zijn nog bevroren tijdens een vorstperiode of direct na afloop ervan mag er niet worden getraind. Uiteraard geldt het ook voor regen langdurig want omdat het gras nog niet groeit is dan de schade bij trainen daarna groot. Dus boven de tien graden kan je rustig trainen mits de velden het toelaten. De kantine, kleedkamers en de sporthal blijven i.v.m. de coronamaatregelen dicht. Er wordt getraind onder leiding van de coaches en met bij aankomst en vertrek ontsmetten van de handen - de dispensers staan bij de ingang. De coaches zien hier op toe en ook dat de velden en dug-outs netjes door de teams worden achtergelaten.
   
  Trainingen boven de 18 en competitie
  Of en wanneer de competities weer beginnen hopen we te horen als de omstandigheden verbeteren. Ook m.b.t. het kunnen trainen boven de 18 hopen we binnenkort meer informatie te geven. Individueel mag er buiten beperkt in tweetallen getraind worden op de velden 2 t/m 6.
   
  Verdere activiteiten
  Na een succesvolle honkbalschool die we op een week na helemaal hebben kunnen afronden gaan we bij HCAW ook weer verder met activiteiten voor honkballers in de regio en daarbuiten. Zoals elk jaar zijn we in het voorjaar op vrijdag we weer gastheer voor de trainingen van de Little League selecties honkbal Midden Nederland. Die gaan op vrijdag trainen onder leiding van de bekende instructeurs die deels ook de trainingen verzorgen voor de Honkbalschool. Tijdens het Pinkster weekeind hopen we weer een fijn toernooi te kunnen gaan organiseren voor jeugdhonkballers en sofballers.
   
  Summer Tournament
  En er komt ook weer een zomereditie aan van de Summer School voor honkbal en softbal maar dan met een twist - het HCAW Summer Tournament. Het wordt eind juli een driedaags event van twee dagen instructie door tophonkballers. Die gaan aan het eind van die twee dagen via een draft hun favoriete team samenstellen en de derde dag is het Summer Tournament waar de teams een toernooi gaan spelen. Inschrijven kan via deze link.