• HCAW verslikt zich in hekkensluiter

    Na een reeks van acht wedstrijden zonder nederlaag verslikten de honkballers van HCAW zich zondagmiddag in hekkensluiter Silicon Storks. De ploeg waar voormalig HCAW’er Gino Henson hoofdcoach is stapte in Bussum met een 7-8 overwinning van het veld. Eerder in de serie tussen beide partijen pakte HCAW wel de overige vier punten. Werd er donderdagavond nog overtuigend gewonnen (11-0 in 7 innings) kostte het de Bussumers zaterdag aanmerkelijk meer moeite om de punten mee naar huis te nemen. In Den Haag keken hoofdcoach Roy Berrevoets en zijn mannen al na de eerste inning tegen een achterstand (4-1) aan. Na zes innings stonden beide teams op gelijke hoogte (5-5) en pas in de laatste twee innings wisten de Bussumers de wedstrijd naar zich toe te trekken: 7-10.

    Vanwege het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT), waar het Nederlands Team aan deelneemt, zou de Nederlandse competitie na dit weekeinde een drietal weken worden onderbroken. Vanwege geschuif met het OKT is er zeer recent echter besloten om komende week nog één competitieronde te spelen. In die speelronde treft HCAW Hoofddorp Pioniers. Zowel donderdagavond (aanvang 19.30 uur) als zondag wordt er in Hoofddorp gespeeld. Zaterdagmiddag treffen beide teams elkaar dan in Bussum. De wedstrijd van zaterdag begint om 14.00 uur, een dag later wordt de eerste bal vooralsnog om 13.00 uur gegooid. Later deze week wordt duidelijk of de pilot ‘Testen voor toegang’ met een week wordt verlengd en of er dus publek welkom is bij deze serie wedstrijden. Houd voor meer informatie deze website en onze andere socials goed in de gaten.

    Eerst gaat HCAW morgenavond (dinsdag) op bezoek bij Quick Amersfoort. Daar staat het afmaken van een eerder gestart duel op het programma. Om 19.30 uur wordt er begonnen aan de tweede helft van de tweede inning. De stand is op dat moment 0-0.