• Play-Offs: HCAW grijpt naast plaats in de Holland Series

    Na een onderbreking van twee weken in verband met het Europees Kampioenschap kreeg de strijd in de Play-Offs afgelopen weekeinde een vervolg. De strijd tussen L&D Amsterdam en HCAW zat van begin tot eind vol spanning. Voorafgaand aan het weekeinde gingen de honkballers van HCAW met 2-1 aan de leiding in de Best-of-Five en waren ze dicht bij plaatsing voor de Holland Series, de finale om het landskampioenschap. In een zeer goed gevulde Rob Hoffmann Vallei hadden de honkballers van HCAW zich zaterdag, bij een overwinning, voor het eerst in zestien jaar weer kunnen plaatsen voor de finale.

    In eerste instantie ging de strijd tussen L&D Amsterdam en HCAW zaterdag gelijk op, maar de vijfde inning was een desastreuze voor de Bussumers. Daarin moest werper Lars Huijer de Amsterdammers vijf honkslagen toestaan. Bovendien maakte zijn veld in die inning ook twee veldfouten. In deze vijfde slagbeurt passeerden vier Amsterdammers de thuisplaat: 0-4. Hoewel HCAW in het verdere verloop van de wedstrijd nog wel kansen kreeg wilde het scoren niet lukken. Uiteindelijk wisten de Bussumers de dreun uit de vijfde inning niet meer te boven te komen en werd er met 0-7 verloren. Met deze overwinning dwongen de Amsterdammers een allesbeslissende vijfde ontmoeting af.

    De ontmoeting van zondag in Amsterdam was er eentje zoals een beslissingswedstrijd betaamd. De wedstrijd zat tot aan de laatste bal vol spanning. Net als een dag eerder waren het de Amsterdammers die (ditmaal in de vierde inning) op voorsprong kwamen: 3-0. Via Bob van der Meer, die op een infieldhit van Christopher Ge de thuisplaat wist te bereiken, deed HCAW de volgende slagbeurt direct iets terug: 3-1. Ook in de zevende inning kwamen de Bussumers tot scoren (3-2), maar het lukte niet om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Ditmaal waren het de Amsterdammers die direct reageerden door het punt weer terug te pakken: 4-2. In het verdere verloop van de wedstrijd werd niet meer gescoord waardoor L&D Amsterdam er met de overwinning, en daarmee met plaatsing voor de Holland Series, vandoor ging. De honkballers van HCAW hebben tot het einde toe gestreden en kunnen, ondanks het mislopen van de Holland Series, terugkijken op een mooi seizoen.