• Danny Rombley nieuwe hoofdcoach Heren I

    HCAW heeft Danny Rombley aangesteld als hoofdcoach van het eerste honkbalteam voor komend seizoen. Rombley volgt clubicoon Roy Berrevoets op die op zijn beurt vlak voor aanvang van vorig seizoen het stokje overnam van Austis Gibbs. In zijn derde periode als hoofdcoach van HCAW leidde Berrevoets de hoofdmacht op een haar na naar de Holland Series, de finale om het landskampioenschap. In de Play-Offs, de halve finale, bleek L&D Amsterdam in vijf wedstrijden (3-2) nipt te sterk voor de Bussumers. Hoe de rest van de staf rondom Rombley er uit komt te zien zal later duidelijk worden.

    De eenenveertigjarige Rombley is geen onbekende in de Nederlandse honkbalwereld. Als speler maakt hij in 1997, op achttienjarige leeftijd, als outfielder van HCAW zijn debuut in de Hoofdklasse. Een imposante spelersloopbaan, die hem bovendien ook in Amerika bracht, volgde. Tussen 1999 en 2004 kwam Rombley op verschillende niveaus uit in de organisatie van de Montreal Expos. In de Nederlandse competitie is Rombley, naast HCAW, actief geweest voor Twins, Kinheim, Neptunus, UVV, Hoofddorp Pioniers en Amsterdam Pirates. Bovendien droeg Rombley tussen 1998 en 2015 maar liefst in 217 wedstrijden het shirt van het Nederlands Team. Rombley maakte onder meer deel uit van het nationale team dat in 2011 de wereldtitel veroverde.

    Tijdens zijn loopbaan als speler startte Rombley al met het geven van clinics en groepstrainingen aan jong en oud. Nadat hij stopte bleef hij zich op deze manier inzetten voor de honkbalsport. Daarnaast was hij na zijn honkbalpensioen twee jaar lang coach van de Aspiranten van L&D Amsterdam. Tot op heden is Rombley bovendien al jaren als de Hitting Coördinator verbonden aan Baseball Academy Scimitars. Verder was hij afgeslopen seizoen de Hitting Coach van het Nederlands Team U18.

     

    Danny Rombley