• HCAW wint veertigste editie I.M. Charles Urbanus Sr. Toernooi

    De honkballers van HCAW hebben dit weekeinde de veertigste editie van het I.M. Charles Urbanus Sr. Toernooi op hun naam geschreven. Voor de Bussumers was het de tiende keer dat ze winnaar werden van het eigen toernooi. Alleen Neptunus wist het toernooi vaker te winnen, elf keer in totaal.

    De veertigste editie van het toernooi was niet alleen in aantal een bijzondere, ook qua opzet. Vanwege de slechte weersomstandigheden hebben de beide openingswedstrijden donderdagavond helaas geen doorgang kunnen vinden. Omdat er geen ruimte was om deze wedstrijden in te halen voelde de toernooileiding zich genoodzaakt het speelschema aan te passen. De wedstrijden van afgelopen zaterdag werden twee halve finales. In Rotterdam bleek Curaçao Neptunus te sterk voor L&D Amsterdam: 10-3. In de tweede wedstrijd van de dag, die in Bussum gespeeld werd, versloeg HCAW Twins Oosterhout met het kleinst mogelijke
    verschil: 3-2. Zodoende troffen Curaçao Neptunus en HCAW elkaar zondagmiddag in Bussum voor de finale. HCAW bleef daarin de Rotterdammers, met 5-1, de baas en legde zo voor de tiende keer in de historie beslag op de toernooiwinst. Twins Oosterhout eindigde op de derde plaats, L&D Amstterdam werd vierde.

    Komende week gaat de reguliere competitie in de Hoofdklasse Honkbal weer van start. HCAW opent het seizoen dit jaar met een drieluik tegen Hoofddorp Pioniers