• HCAW geeft visitekaartje af

    De honkballers van HCAW hebben afgelopen week hun visitekaartje afgegeven. De belangrijke serie tegen L&D Amsterdam heeft drie spannende duels opgeleverd. De drie ontmoetingen waren stuk voor stuk reclame voor de honkbalsport. In alle drie de gevallen eindigden de wedstrijden met het kleinst mogelijke verschil. Op Hemelvaartsdag trok HCAW met 8-7 aan het langste eind. Afgelopen zaterdag was het L&D Amsterdam dat de punten mocht bijschrijven: 2-1 (11 innings). Zondag was het weer de beurt aan de Bussumers om met de winstpunten aan de haal te gaan: 3-2.

    Met de nipte nederlaag van zaterdagmiddag kwam er voor Hoofdcoach Danny Rombley en zijn mannen een einde aan een bijzondere reeks van negentien (!) gewonnen wedstrijden op rij. Een clubrecord! Nooit eerder lukte het het eerste team om in één seizoen zo’n lange zegereeks neer te zetten.

    Ondanks die ene nederlaag kan het team met trots terugkijken op de serie wedstrijden tegen regerend landskampioen L&D Amsterdam. Drie keer is er door het team (sportief) gevochten als leeuwen, met twee winstpartijen als resultaat. Daarmee hebben de Bussumse honkballers duidelijk laten zien het ook de topploegen heel lastig te kunnen maken.

    De twee geboekte overwinningen zijn daarnaast ook van belang voor in de tweede ronde. De deze week behaalde winstpunten worden namelijk meegenomen naar de volgende ronde. Dat geldt ook voor de punten die worden behaald tegen Curaçao Neptunus, de tegenstander van komende week, en de nummer vier van de eerste ronde. Komend weekeinde zal duidelijk worden of Twins Oosterhout of DSS/Kinheim beslag legt op de vierde plaats op de ranglijst. Van beide ploegen heeft HCAW eerder drie keer gewonnen. Ongeacht wie er uiteindelijk vierde wordt nemen de Bussumers uit die serie dus zes punten mee naar ronde twee.

    Zoals gezegd is Curaçao Neptunus de tegenstander van komende week. Omdat de Rotterdammers komende zondag reisdag hebben in verband met EuropaCup-verplichtingen en omdat het NK Little League in Rotterdam plaatsvindt ziet de serie met de Rotterdammers er anders uit dan te doen gebruikelijk. Zowel aanstaande donderdag- als vrijdagavond wordt er in de Bussumse Rob Hoffmann Vallei gespeeld. Zaterdagavond vindt dan in Rotterdam wedstrijd drie uit de serie plaats. Alle drie de wedstrijden beginnen om 19.30 uur.