• HCAW plaatst zich alsnog voor Play-Offs!

    Nadat de honkballers van HCAW vorige week directe plaatsing voor de Play-Offs misliepen hebben de Bussumers deze week de halve finale in de strijd om het landskampioenschap alsnog weten te bereiken. Voor de zesde keer op rij ontbreekt HCAW niet in de halve finale. In de WildCard Serie (Best-of-Three), die dit weekeinde werd gespeeld, waren de Bussumse honkballers twee keer te sterk voor DSS/Kinheim. Een derde, en beslissend, duel was daardoor niet meer nodig.

    Donderdagavond had HCAW weinig moeite met de Haarlemmers. Het duurde even totdat de eerste HCAW’er de thuisplaat wist te bereiken, maar nadat het eerste schaap over de dam was was de ban gebroken. Uiteindelijk tekende Kevin Dirksen, in de zevende inning, met een (twee punten) homerun voor een vroegtijdig einde van de wedstrijd: 11-0. Ook zaterdag leek er, in Haarlem, geen vuiltje aan de lucht voor hoofdcoach Danny Rombley en zijn mannen. Al in de openingsslagbeurt werd er afstand genomen van de tegenstander: 0-4. In de tweede en derde slagbeurt liep HCAW uit naar 0-6. Nadat DSS/Kinheim in de vijfde inning de achterstand al had teruggebracht tot 2-6 trokken de Haarlemmers in de negende inning de stand echter gelijk: 6-6. In de tiende inning stelde HCAW echter direct orde op zaken. Met vier punten in die slagbeurt trokken de Bussumers de winst alsnog naar zich toe: 7-10.

    Omdat L&D Amsterdam dit weekeinde twee keer verloor van Curaçao Neptunus treft HCAW de Amsterdammers in de Play-Offs. De Best-of-Five, met een plaats in de Holland Series (de finale om het landskampioenschap) als inzet, begint aanstaande donderdagavond (aanvang 19.30 uur) in Amsterdam. Voor de tweede wedstrijd uit de serie verplaatsen beide teams zich zaterdag naar de Rob Hoffmann Vallei in Bussum. Zondag wordt er dan weer in Amsterdam gespeeld. Beide wedstrijden in het weekeinde beginnen om 14.00 uur. Indien nodig staan wedstrijd vier en vijf uit deze serie gepland op zaterdag 27 (in Bussum) en
    zondag 28 augustus (in Amsterdam).