• Holland Series: HCAW op voorsprong!

  De honkballers van HCAW zijn dit weekeinde bijzonder goed aan de Holland Series, de finale om het landskampioenschap, begonnen. Donderdagavond won de ploeg die onder leiding staat van Hoofdcoach Danny Rombley, in Rotterdam, met 4-5 van Curaçao Neptunus waardoor de Bussumers de stand in de Best-of-Seven serie op 1-0 brachten. Zaterdagmiddag won HCAW, op eigen veld, opnieuw, ditmaal met 2-0. De stand in de Holland Series werd daarmee (in wedstrijden) eveneens op 2-0 gebracht. Met een homerun besliste Victor Draijer zondagmiddag de derde wedstrijd uit de serie (1-0) waardoor HCAW de strijd om het landskampioenschap na drie wedstrijden met 3-0 leidt. Daarmee zijn de Bussumers nog één overwinning verwijderd van de derde landstitel uit de historie van de club.

  Rondom de eeuwwisseling kende HCAW een gouden periode in de Hoofdklasse Honkbal. In die periode werd in tien jaar tijd negen keer de Holland Series bereikt. In 2000, het jaar dat HCAW naast plaatsing voor de Holland Series greep, werd wel de EuropaCup 2 (die toen nog bestond) veroverd. Naast de EuropaCup 2 leverden de gouden jaren de Bussumers twee landstitels op. In 1996 was de
  ploeg te sterk voor Kinheim (3-2), in 1998 werd Neptunus verslagen (3-1).

  In de eerste wedstrijd uit de Best-of-Seven serie van de Holland Series van dit seizoen was het Curaçao Neptunus dat afgelopen donderdagavond, in de eerste inning, op voorsprong kwam: 2-0 De HCAW’ers toonden echter veerkracht en kwamen in de derde inning langzij: 2-2. Eén inning later namen de Bussumers zelfs de leiding (2-5), om die vervolgens niet meer uit handen te geven. De
  Rotterdammers kwamen nog wel dichterbij, maar verder dan 5-4 kwamen ze niet. Zaterdagmiddag zagen ongeveer twaalfhonderd honkballiefhebbers in de Bussumse Rob Hoffmann Vallei opnieuw een spannend duel. HCAW-werper Dennis Burgersdijk en zijn collega in het shirt van Curaçao Neptunus, voormalig HCAW’er Kaj Timmermans, deden weinig voor elkaar onder. Beide werpers gooiden de hele wedstrijd, beiden moesten ieders slagploeg vijf honkslagen toestaan. HCAW ging net iets beter om met de kansen die het kreeg. Met één punt in de derde en één punt in de vierde inning werd zaterdagmiddag het verschil gemaakt: 2-0.
  Zoals reeds gezegd besliste Victor Draijer zondagmiddag de derde wedstrijd uit de serie met een homerun (1-0) waardoor HCAW de strijd om het landskampioenschap na drie wedstrijden met 3-0 leidt.

  Aanstaande zaterdag, 17 september, wordt in Bussum de vierde wedstrijd uit de Best-of-Seven serie gespeeld. Dit duel begint om 14.00 uur. Indien nodig staat voor een dag later, zondag 18 september, in Rotterdam wedstrijd 5 op het programma. Ook dit duel kent een starttijd van 14.00 uur.