• HCAW Landskampioen 2022!

    Afgelopen zaterdag zijn de honkballers van HCAW, voor de derde keer in de historie van de club, landskampioen geworden!

    De club heeft lang op het derde landskampioenschap moeten wachten want de eerste twee landstitels dateren nog uit de vorige eeuw, uit 1996 en 1998 om precies te zijn. Die twee titels dateren uit de tijd dat de club nog de naam Mr.Cocker HCAW droeg. Aan de jaartallen 1996 en 1998 kan nu dus 2022 worden toegevoegd want voor het eerst in bijna een kwart eeuw hebben de honkballers van HCAW zich weer de beste van Nederland getoond.

    De honkballers van HCAW begonnen afgelopen zaterdag aan het vierde duel van de Holland Series in de wetenschap dat het wel eens de laatste wedstrijd van het seizoen zou kunnen zijn. Dankzij de drie overwinningen van een week eerder hadden de Bussumers immers een 3-0 voorsprong genomen in de Best-of-Seven serie. Daarmee was HCAW nog slechts één overwinning verwijderd van de derde landstitel uit de historie van de club.

    Die velbegeerde vierde zege werd direct zaterdagmiddag binnengehaald. In een volgepakte Bussumse Rob Hoffmann Vallei leek de Bussumse ploeg vleugels gekregen te hebben. De ploeg, die dit seizoen onder leiding stond van Hoofdcoach Danny Rombley, speelde een wedstrijd waarin alles lukte. Met werper Lars Huijer op de heuvel, die de volledige wedstrijd gooide, was de pitching sterk, verdedigend deed het team goed zijn werk en ook aanvallend deed HCAW van zich spreken. Vrijwel elke inning kreeg HCAW wel mensen op de honken waardoor de verdediging van Curaçao Neptunus onder druk kon werden gezet.

    Al in de tweede inning kwam HCAW zaterdagmiddag op voorsprong. Phildrick Llewellyn, die zelf op het eerste honk kwam door geraakt werper, wist op een honkslag van Quintin de Cuba het derde honk te bereiken. Even later sloeg Max Draijer Llewellyn binnen: 1-0! In de achtste slagbeurt verdubbelden de Bussumers de score: 2-0! Voor Curaçao Neptunus bleek dat de genadeklap. Jeandro Tromp kwam met vier-wijd op de honken. Een rake klap van Kevin Dirksen bracht Tromp vervolgens naar het derde honk. Dankzij een inschattingsfout van Rotterdamse zijde kon Tromp even later het tweede Bussumse punt aantekenen nadat Llewellyn de bal in het spel had gebracht. Nadat een inning later de laatste drie Rotterdamse nullen van de wedstrijd waren gemaakt barste de feestvreugde in Bussum los. Voor het eerst in bijna een kwart eeuw hebben de honkballers van HCAW zich weer de beste van Nederland getoond!