• Neptunus en HCAW aan elkaar gewaagd

  Afgelopen week stonden de honkballers van Curaçao Neptunus en HCAW, de twee finalisten van vorig seizoen, opnieuw tegenover elkaar. Ditmaal voor de onderlinge serie wedstrijden in de eerste ronde van de reguliere competitie van dit seizoen. Uit dit drieluik werd duidelijk dat beide ploegen ook dit seizoen aan elkaar gewaagd zijn. Woensdagavond (3 mei) was er een verlenging van drie innings nodig om tot een winnaar te komen. Curaçao Neptunus trok uiteindelijk aan het langste eind: 1-3 (12 innings). Ook zaterdag gingen de Rotterdammers met de winstpunten aan de haal: 6-5 (8 innings, curfew). Zondag liet HCAW over veerkracht te beschikken en bleef de overwinning in Bussumse handen: 4-3.

  Woensdagavond stond er na negen innings een gelijke stand op het scorebord: 1-1. Via Jair van Borkulo was HCAW in de tweede inning op voorsprong gekomen. Twee slagbeurten later trok Curaçao Neptunus weer gelijk. In de daaropvolgende vijf inning werd niet gescoord. Ook in de verlenging leek het er lang op dat de wedstrijd in een gelijkspel zou eindigen. Een Bussumse vangfout bracht daar echter verandering in waardoor de Rotterdammers er uiteindelijk met de winst vandoor
  gingen: 1-3 (12 innings).

  Ook zaterdag, in Rotterdam, speelde HCAW een sterkte wedstrijd. Via één punt in de tweede en in de derde inning werd de leiding genomen: 1-2. In de vijfde en achtste slagbeurt werd deze voorsprong zelfs uitgebreid naar 1-5 en leken de Bussumers af te steven op een mooie overwinning maar een honkbalwedstrijd ´ain´t over till it´s over´. Zo kon het gebeuren dat Curaçao Neptunus in de
  gelijkmakende achtste slagbeurt vijf keer scoorde en alsnog de (winst)punten in eigen huis hield: 6-5 (8 innings). Omdat er volgens de regels ´s avond na half elf niet meer aan een nieuwe inning mag worden begonnen kon de negende inning niet worden gespeeld.


  Zondagmiddag waren het, in Bussum, de Rotterdammers die de leiding namen (0-2), maar met een sterke vijfde slagbeurt wisten de Bussumse honkballers de wedstrijd te kantelen: 3-2. Via Brendly Martina werd het twee innings later zelfs 4-2. Dat puntje bleek een belangrijke, want Curaçao Neptunus scoorde in de achtste slagbeurt nog één keer. Einstand: 4-3!

  Na deze week bezet HCAW nog altijd de tweede plaats op de ranglijst. Tot nu toe haalde de ploeg van Hoofdcoach Danny Rombley twintig punten uit twaalf wedstrijden. Met zevenentwintig punten uit vijftien duels is Curaçao Neptunus nog altijd de koploper. Op dit moment hebben de Bussumers één verliespunt meer dan de Rotterdammers.

  Aanstaande donderdag krijgt de reguliere competitie voor HCAW een vervolg. Dan gaan de Bussumers op bezoek bij DSS/Kinheim, de huidige nummer zes van de ranglijst (aanvang: 19.30 uur). Zaterdagmiddag wordt er in Bussum gespeeld. Zondagmiddag treffen beide ploegen elkaar dan weer in Haarlem. Beide wedstrijden in het weekeinde beginnen om 14.00 uur.