• HCAW verslikt zich in DSS/Kinheim

    De honkballers van HCAW hebben zich afgelopen zondag verslikt in de jonge ploeg van DSS/Kinheim. In Haarlem werd er, met 4-3, verloren. Afgelopen donderdagavond (0-3) en zaterdag-middag (5-4) waren de Bussumers wel de bovenliggende partij.

    Donderdagavond boekte HCAW, in het Haarlemse Pim Mulierstadion, een relatief eenvoudige overwinning. In de derde inning was het Jeandro Tromp die de score opende: 0-1. Twee innings later verdubbelde Victor Draijer de score: 0-2. Ondanks dat HCAW tijdens de wedstrijden meerdere kansen kreeg lukte het de Bussumers niet om verder uit te lopen. Pas in de negende inning werd het derde punt, door Jair van Borkulo, over de thuisplaat gelopen: 0-3.

    Ook zaterdag lukte het de ploeg van Hoofdcoach Danny Rombley niet om vroeg in de wedstrijd weg te lopen bij DSS/Kinheim. Dankzij zowel twee punten in de zevende als in de achtste slagbeurt sloeg HCAW laat in de wedstrijd alsnog een gaatje van vier punten: 5-1. Uiteindelijk bleek dat maar net voldoende voor de zege. In de negende inning kwam DSS/Kinheim namelijk nog terug tot 5-4, maar daar bleef het bij.

    Ondanks dat HCAW zondag veel lopers op de honken kreeg lukte het de Bussumers slechts drie keer om de thuisplaat te bereiken: 0-3. Aan het eind van de wedstrijd brak dat de ploeg op. In de laatste slagbeurt boog DSS/Kinheim een 2-3 achterstand om in een 4-3 overwinning.

    Komende week is de jonge ploeg van Hoofddorp Pioniers de tegenstander van HCAW. Ditmaal wordt er zowel aanstaande donderdag als zaterdag in Hoofddorp gespeeld. Zondag 21 mei ontmoeten beide teams elkaar dan in de Rob Hoffmann Vallei in Bussum. Vanwege Hemelvaartsdag begint de wedstrijd aanstaande donderdag (in Hoofddorp) al om 14. 00 uur. Ook beide wedstrijden in het weekeinde starten om 14.00 uur.