• Play-Offs: Heren I op achterstand

    Na het eerste weekeinde van de Play-Offs, de halve finales in de strijd om het landskampioenschap, kijken de honkballers van HCAW tegen een 2-1 achterstand aan. In een weekeinde waarin drie spannende wedstrijden werden gespeeld namen de Bussumse honkballers donderdagavond, in de eigen Rob Hoffmann Vallei, nog wel de leiding: 3-2. Zaterdag was het Amsterdam Pirates dat, met een klein verschil, de winst in eigen huis hield: 4-2. Zondagmiddag waren er twee extra innings nodig om een winnaar aan te wijzen. Na negen volledige innings gaf het scorebord een 4-4 tussenstand aan. Uiteindelijk waren het de Amsterdammers die, in de elfde inning, het winnende punt over de thuisplaat wisten te brengen: 4-5.

    Donderdagavond waren het de Bussumers die al vroeg een kleine voorsprong namen. Zowel in de eerste als in de tweede inning werd één keer gescoord: 2-0. Via één punt in de derde slagbeurt (2-1) en één punt in de achtste inning (2-2) kroop Amsterdam Pirates langszij. In de allerlaatste slagbeurt van de wedstrijd wist HCAW de overwinning alsnog binnen te slepen. Met twee man uit sloeg Jaïr van Borkulo de beslissende honkslag waarop Victor Draijer het winnende punt wist te scoren: 3-2!

    Zaterdagmiddag was het scoreverloop andersom en waren het de Amsterdammers die op een 2-0 voorsprong kwamen. In de vijfde slagbeurt wist HCAW op gelijke hoogte (2-2) te komen maar de Bussumers slaagden er niet in de opmars door te zetten. Uiteindelijk moest de winst aan de Amsterdammers worden gelaten: 4-2.

    Zondagmiddag nam Amsterdam opnieuw de leiding: 0-3. De ploeg van hoofdcoach Danny Rombley toonde veerkracht en via 2-3 en 3-4 vochten de Bussumers zich uiteindelijk naast de Amsterdammers: 4-4. De ploeg kreeg kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar HCAW slaagde er niet in om een vijfde punt over de thuisplaat te brengen. Uiteindelijk was het Amsterdam Pirates dat, in de elfde inning, wel de overwinning greep: 4-5. Daarmee is de stand in de Play-Offs nu 2-1 in Amsterdams voordeel.

    Aanstaande zaterdag, 9 september, vindt op het Amsterdamse (Ome) Loek Loevendie Sportpark wedstrijd vier uit deze Best-of-Five plaats. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur. Wint HCAW deze vierde wedstrijd dan volgt een dag later, op zondag 10 september, de allesbeslissende vijfde wedstrijd. Deze vijfde wedstrijd zal dan op het complex van HCAW, in Bussum, worden gespeeld. Ook deze wedstrijd kent een starttijd van 14.00 uur. De winnaar van deze Play-Offs plaats zich voor de Holland Series, de finale om het landskampioenschap. Omdat Curacao Neptunus zich inmiddels heeft verzekerd van deelname aan de Holland Series weet de winnaar van de Play-Offs tussen Amsterdam Pirates en HCAW zich ook zeker van deelname aan het EuropaCup toernooi van komend seizoen.