• Ronald Jaarsma nieuwe Hoofdcoach HCAW

    HCAW heeft Ronald Jaarsma aangesteld als Hoofdcoach van het eerste herenhonkbalteam. Jaarsma is de opvolger van Danny Rombley, die na afloop van vorig seizoen afscheid nam. In de twee succesvolle seizoenen dat Rombley aan het roer stond werd HCAW, in 2022, voor de derde keer in de geschiedenis van de vereniging landskampioen. Vorig seizoen werd geschiedenis geschreven. In de eigen Rob Hoffmann Vallei veroverde HCAW voor het eerst in het bestaan de Europese titel voor clubteams. In de Nederlandse competitie reikte HCAW afgelopen jaar tot de Play-Offs. In de halve finale in de strijd om het landskampioenschap was Amsterdam Pirates, met 3-2, te sterk.

    Voor komend seizoen aan Jaarsma de mooie taak om het vlaggenschip van HCAW te leiden naar plaatsing voor de Holland Series en naar het bemachtigen van een deelnamebewijs voor het EuropaCup-toernooi van 2025. Momenteel verblijft Jaarsma in het buitenland. Later in februari zal hij zich aansluiten bij de spelersgroep die reeds enige tijd in voorbereiding is op komend seizoen, dat op donderdag 11 april van start gaat.

     Jaarsma is geen onbekende voor de Nederlandse honkbalwereld in het algemeen, en niet voor HCAW in het bijzonder. De inmiddels zevenenveertigjarige inwoner van Barendrecht begon bij de jeugd van HCAW met honkballen. Zijn debuut in de Hoofdklasse maakte Jaarsma echter bij het Rotterdamse Neptunus, toevalligerwijs in een wedstrijd tegen HCAW. Tijdens zijn loopbaan als speler kwam Jaarsma uit voor twee clubs, Neptunus en HCAW. Een aantal keer switchte hij tussen beide. Bij Neptunus maakte hij zijn debuut in de Hoofdklasse. Bij HCAW sloot hij zijn spelersloopbaan (in 2008) af.

    Ook op het gebied van coaching is Jaarsma zeer ervaren. Naast dat hij enige jaren actief is geweest als Assistent Coach van het Nederlands Dameshonkbalteam is Jaarsma in zijn loopbaan als coach, tot nu toe, actief geweest bij een drietal clubs, Amsterdam Pirates, Curaçao Neptunus en HCAW. In Bussum was Jaarsma tijdens de seizoenen 2009 en 2010 actief als Assistent Coach, eerst van Jurjan Koenen (2009), het seizoen daarna onder Bill Froberg. Na het vertrek van Froberg medio 2011 nam Jaarsma de leiding over als interim-Hoofdcoach. Na een aantal jaar niet actief bij HCAW betrokken te zijn geweest keert Jaarsma nu dus weer terug op het oude Bussumse nest.

    Ronald Jaarsma is de zoon van Ron Jaarsma. Naast dat Jaarsma Sr., met zijn bedrijf Mr.Cocker Lunchrooms, dertig jaar hoofdsponsor van HCAW is geweest was hij, als Algemeen Manager Tophonkbal, ook zelf vele jaren actief binnen de vereniging.