• De jeugd t/m 18 jaar mag van start!

  Vanaf maandag 4 mei aanstaande mag de jeugd tot en met 18 jaar weer gaan trainen! En wat zijn we blij. Om de training in goede banen te leiden zijn er vanuit de Overheid en onze Vereniging een aantal richtlijnen opgesteld. Hieronder volgt een opsomming:

  1. Kinderen en jongeren krijgen vanaf 29 april meer ruimte voor georganiseerde buitensport en -spel (geen officiële wedstrijden).
  2. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding samen buiten sporten.
  3. Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen.

  De trainingen worden buiten gegeven op de reguliere tijden en in overleg met de coach van het team. Wij adviseren u om contact te zoeken met de coach over het wel of niet starten met trainen. De trainingen zijn - vanwege deze bijzonder omstandigheden - dan ook niet verplicht.

  Lees hier meer over aangepaste regelgeving per doelgroep...

  -------------------------------

  Impact verlenging maatregelen op honkbal- en softbalcompetities

  Het verlengen van de bestaande coronamaatregelen houdt in dat alle wedstrijden tot en met 19 mei niet zijn toegestaan. Het gevolg hiervan is dat de KNBSB alle competitiewedstrijden annuleert:

  1. voor senioren en junioren tot en met dinsdag 9 juni.*
  2. voor jeugd (aspiranten, pupillen en beeball) tot en met dinsdag 19 mei.**

   De afdeling Competitiezaken heeft tot en met bovengenoemde data de competitiewedstrijden in Sportlink de status “afgelast door bond” gegeven, zodat dit ook voor iedereen zichtbaar wordt in de KNBSB Competitie-app en op de KNBSB-site.

   

  *) De datum tot en met 9 juni is het gevolg van ons eerder gecommuniceerde besluit om na het vrijgeven van de sport een voorbereidingsperiode van drie weken aan te houden. Vanwege de versoepeling van de coronamaatregelen voor de jeugd tot en met 18 jaar hanteren we voor junioren dezelfde datum als voor senioren.

  **) Voor jeugd hanteren we (vooralsnog) geen voorbereidingsperiode van drie weken, omdat zij vanaf 29 april in principe alweer kunnen starten met trainen. Op basis van een mogelijke verdere versoepeling van de coronamaatregelen bepalen we of er wel/niet nog sprake moet zijn van een voorbereidingsperiode voor oefenwedstrijden.