• HEREN I PLAATST ZICH VOOR DE HOLLAND SERIES!

    Voor het eerst sinds het seizoen 2005 hebben de honkballers van HCAW zich geplaatst voor de Holland Series, de finale om het landskampioenschap!

    Omdat de Bussumers met een 2-1 voorsprong het eerste weekeinde van de Play-Offs (de halve finale) uitkwamen was dit weekeinde één overwinning nodig om de finale te bereiken. In de vierde wedstrijd van de Play-Offs werd regerend landskampioen L&D Amsterdam, in Bussum, met 3-1 verslagen. Daarmee was plaatsing voor de Holland Series een feit!

    HCAW begon zaterdagmiddag sterk aan de wedstrijd. Bij één uit in de eerste inning sloeg Victor Draijer de bal voor een honkslag het linksveld in. Jeandro Tromp deed vervolgens hetzelfde, alleen dan in het midveld. Vervolgens kwam Kevin Dirksen aan slag. Die timmerde de bal, voor een tweehonkslag, het linksveld in! Op die klap wist Draijer de score te openen: 1-0! Twee innings later was het Brendly Martina die de slagbeurt opende met een honkslag. Meteen daarop werd Martina binnengeslagen dankzij een tweehonkslag van Victor Draijer: 2-0! Ondertussen werd de Bussumse verdediging geleid door de ijzersterk werpende Lars Huijer, die de volledige negen innings op de heuvel stond. In die negen innings schakelde hij maar liefst elf (!) Amsterdamse slagmensen met drie-slag uit en stond hij L&D Amsterdam slechts één punt toe. In de vijfde inning slaagde alleen voormalig HCAW’er Roelie Henrique er in de thuisplaat te bereiken: 2-1. Als openingsslagman in de achtste Bussumse slagbeurt was het wederom Victor Draijer die belangrijk was voor HCAW. Met veel kracht timmerde hij de bal over het linksveldhek! Daarmee was de strijd gestreden en kon de winst HCAW eigenlijk niet meer ontgaan: 3-1! Nadat, in de negende inning, de laatste Amsterdamse nul viel barstte in de Rob Hoffmann Vallei het feestgedruis los!

    In de Holland Series nemen de Bussumse honkballers het, vanaf donderdag 8 september, op tegen Curaçao Neptunus (dat in de andere halve finale Twins Oosterhout versloeg). Voor de Bussumers begint de Best-of-Seven met een uitwedstrijd in Rotterdam. De tweede wedstrijd uit de serie vindt dan, op zaterdag 10 september, in Bussum plaats. Zondag 11 september wordt er dan weer in Rotterdam gespeeld. Beide wedstrijden in het weekeinde beginnen om 14.00 uur.