• Heren I houdt Top-4 in het vizier

    Afgelopen weekeinde bleken de honkballers van HCAW en die van L&D Amsterdam erg aan elkaar gewaagd. Op Hemelvaartsdag wonnen de Bussumers een bloedstollend spannend pitchersduel met het kleinst mogelijk verschil: 1-0. Een dag later gaf HCAW een 0-2 voorsprong uit handen om uiteindelijk met het kleinst mogelijke verschil te verliezen: 3-2. Zaterdag waren het wederom de Bussumers die op voorsprong kwamen: 1-0. Uiteindelijk ging dit duel met 4-6 verloren.

    De 1-0 overwinning van donderdag bleek achteraf gezien een hele belangrijke. Die zege heeft er immers voor gezorgd dat de afstand met de nummer vier, Quick Amersfoort, op dit moment nog net zo groot is als voorafgaand aan het drieluik met L&D Amsterdam, te weten twee punten. Quick Amersfoort verslikte zich dit weekeinde namelijk twee van de drie keer in Hoofddorp Pioniers en pakte derhalve zelf ook twee winstpunten.

    Met alle wedstrijden tegen de nummers één en twee, Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam, nu achter de rug is het voor HCAW komende vijf series van ieder drie wedstrijden zaak om de stap naar de Top-4 te maken. In dat licht is DSS de eerstvolgende tegenstander.  Zowel aanstaande donderdag (aanvang 19.30 uur) als op Pinksterzondag komt de Haarlemse ploeg op bezoek in de Bussumse Rob Hoffmann Vallei. Vanwege het dertigste internationale Pinkstertoernooi dat er op de velden van HCAW plaatsvindt begint het treffen zondag pas om 18.00 uur. De toegang voor dit duel is gratis. Zaterdagmiddag treffen beide teams elkaar in Haarlem. Dit duel begint om 14.00 uur.