• HCAW grijpt naast directe plaatsing Play-Offs

    De honkballers van HCAW zijn er in de laatste speelronde van de Vervolgcompetitie Bovenste-4 niet in geslaagd zich rechtstreeks te plaatsen voor de Play-Offs, de halve finale in de strijd om het landskampioenschap. Nadat de Bussumers vorige week concurrent Curaçao Neptunus langszij zagen komen moest er in het laatste drieluik van de tweede ronde drie keer van koploper en regerend landskampioen L&D Amsterdam worden gewonnen. Ook als HCAW dit weekeinde meer punten zou halen dan Curaçao Neptunus zou directe plaatsing voor de Play-Offs een feit zijn. Na een zeer spannende, en extra lange, wedstrijd trokken de Bussumse honkballers donderdagavond echter aan het kortste eind: 1-2 (11 innings).

    Zaterdag, in Amsterdam, werden de Amsterdammers wel verslagen (3-7), maar het kleine wonder dat nodig was om directe plaatsing voor de Play-Offs alsnog veilig te stellen bleef uit. Het feit dat er zondag, in de laatste wedstrijd van de tweede ronde, even niets meer op het spel stond gaf hoofdcoach Danny Rombley de gelegenheid om de spelers te laten starten die dit seizoen wat minder in de basis hebben gestaan dan anderen. In een zonovergoten, en zeer goed gevulde, Rob Hoffmann Vallei ging deze laatste wedstrijd van de tweede ronde verloren: 2-8.

    Via de WildCard Serie kan HCAW zich komende week alsnog plaatsen voor de Play-Offs. In deze korte serie (Best-of-Three) is DSS/Kinheim de tegenstander. Na twee rondes eindigden de Haarlemmers op de zesde plaats. Dit weekeinde verloren ze in de Tussenronde met 2-0 (in wedstrijden) van Hoofddorp Pioniers, dat na twee rondes vijfde werd. Donderdagavond wonnen de Hoofddorpers met 4-1, zaterdagmiddag ging DSS/Kinheim hard onderuit: 6-17 (7 innings).

    Donderdagavond komt DSS/Kinheim naar Bussum (aanvang: 19.30 uur). De tweede wedstrijd uit de Best-of-Three wordt dan zaterdag in het Pim Mulierstadion in Haarlem gespeeld. Indien nodig wordt de serie dan zondag weer in Bussum afgesloten. Beide wedstrijden in het weekeinde beginnen om 14.00 uur.